Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ;

Με λύπη,παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες,ένα πολιτικό αισχρό παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες μας,στις πλάτες των ποντίων με φόντο τις επικείμενες εκλογές της 17/6/2012.Παιχνίδι το οποίο δεν σέβεται ούτε την μνήμη των αθώων ψυχών της γενοκτονίας των ποντίων.
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ
Με μεγαλύτερη λύπη,διαπιστώνω,ότι σε αυτό το παιχνίδι παίρνουν μέρος και πόντιοι,άλλοι ως πολιτικοί πχ ο Π.Ψωμιάδης,αλλά και πολλοί ανώνυμοι από εμάς,που χωρίς να σκεφτούμε,αναπαράγουμε το παιχνίδι τους και γινόμαστε θύματα εμείς και για δεύτερη φορά οι ίδιοι οι νεκροί μας.
 Αναφέρομαι φυσικά ΚΑΙ  στο πρόσφατο μπαράζ αναδημοσιεύσεων σε διάφορα blogs,(το οποίο συμπίπτει χρονικά και με την πιο πάνω ενέργεια στον σύνδεσμο που σας παρέπεμψα πιο πάνω)του άρθρου του γνωστού για τις απόψεις του,Νάσου Θεοδωρίδη,άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αυγή στις 20/5/2011(για όσους δεν έχουν δεί το άρθρο,δείτε το εδώ)
Με τον Νάσο Θεοδωρίδη έχουν ασχοληθεί και έχουν απαντήσει στις θέσεις του,αρκετές φορές διάφορα blogs όπως για παράδειγμα,δείτε εδώ άρθρο του Πόντος και αριστερά στις 24/7/2011 δηλαδή, 2μήνες μετά τη δημοσίευση του άρθρου.
Ποιο είναι λοιπόν το παιχνίδι στις πλάτες μας αυτών των ''κύκλων'';
1.''Σερβίραν''αυτό το άρθρο σαν ''φρέσκο'' με ημερομηνία 20/5/2012,έναν χρόνο μετά από την δημοσίευσή του δηλαδή
2.Το τιτλοφόρησαν με ατυχείς τίτλους,όπως:
''Οι Πόντιοι φταίνε για την γενοκτονία σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ''(Χρυσή αυγή)
''O ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί τους Πόντιους για… εγκλήματα κατά των Τούρκων!!!''(tromaktiko)
''Η ελληνική Αριστερά εγκαλεί τους Ποντίους για εγκλήματα εναντίων των Τούρκων!''(Μακεδονία Ελληνική Γη)
Δύο πράγματα συμβαίνουν....α)κάποιοι δεν μπήκαν στον κόπο της ανάγνωσης και της διασταύρωση πριν ''τιτλοφορήσουν'' και β)κάποιοι άλλοι,ξέραν πολύ καλά τί κάνανε...
διότι:
επειδή ο Θεοδωρίδης είναι μέλος της Π.Κ. του ΣΥΝ Αμπελοκήπων,αυτό δεν συνεπάγεται ότι είναι οι απόψεις ούτε της αριστεράς,ούτε του ΣΥΡΙΖΑ(ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ)
και (Ο ΣΥΡΙΖΑ για τηΓενοκτονία)
Ποιό είναι όμως το θέμα μου;Ποιός είναι ο λόγος της θλίψης μου;Ότι τα βάλανε με τον Τσίπρα;
Όχι αγαπητοί,σήμερα επειδή αυτός είναι ο αντίπαλός τους,τα βάλανε μαζί του χρησιμοποιώντας την μνήμη μας,χρησιμοποιώντας τους νεκρούς μας,αύριο που θα είναι άλλος ο στόχος τους πάλι το ίδιο θα κάνουν,θέλετε παραδείγματα;
Σας παραθέτω μερικά:Πώς θα σας φαινόταν εάν υπήρχε αυτός ο τίτλος στο πιό κάτω άρθρο;
Πώς θα σας φαινόταν αυτό το άρθρο που αναφαίρεται στις απόψεις του Ν.Μπίστη εάν το τιτλοφορούσα ''Το ΠΑΣΟΚ (ή η ΔΗΜΑΡ καθότι πλέον βρίσκεται σε αυτόν τον χώρο πλέον ο Μπίστης) υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει γενοκτονία των ποντίων!!!!'' ;;;
  • Έτσι απαντούν οι Πόντιοι στην Ρεπούση! Εάν αντί γι αυτόν τον τίτλο βάζαμε αυτόν;: ''αυτός είναι ο σεβασμός της ΔΗΜΑΡ στους πόντιους!!!αίσχος!!'' 

    • Τις δηλώσεις του Π.Καμμένου....
      «Η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού θα πρέπει επισήμως να αναγνωριστεί ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και όχι ως ημέρα μνήμης απλώς,όπως αναγνωρίστηκε το 1994.
       (Ας ενημερώσει κάποιος τον Π.Καμμένο ότι η Βουλή καθιέρωσε την 19 Μαϊου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου)
 εάν βάζαμε τίτλο:''κοίττα ποιοί θέλουν την ψήφο των ποντίων!!!'';;;;
  • Σιμπέλ: «Υποτιθέμενη» η γενοκτονία των Ποντίων αντί γι αυτόν εάν βάλουμε αυτόν;:''υποτιθέμενη γενοκτονία των Ποντίων υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ'';;;.............και άλλα πολλά..........Αρνούμε να δεχτώ κάθε κομματική-πολιτική ''σπέκουλα''σε βάρος των νεκρών μας,δεν θα μας αναφέρει κανείς μα κανείς τους, κάθε φορά που θα έχουν κάποιον ''στόχο πολιτικό'',ας βρούν άλλον τρόπο να ''κονταροκτυπιούντε'',στο τέλος-τέλος δεν θα τους αφήσουμε να μας διασπάσουν σε καλούς και κακούς πόντιους,σε δεξιούς και αριστερούς,σε εθνικόφρονες και προδότες,δεν θα διασπάσουν τον ποντιακό μας αγώνα,τον σκοπό μας που είναι ένας:δικαίωση των θυμάτων μας από την Τουρκική θηριωδία,εμπρός σε αυτόν τον σκοπό δεν είμαστε ούτε ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ,ΛΑΟΣ,ΔΗΜΑΡ,Χ.Α,ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ,ΔΗ.ΣΥ,ούτε τίποτα,είμαστε ΠΟΝΤΙΟΙ και μακριά απο εμάς τέτοια κολπάκια......τίποτα άλλο!!! 
    ΒΡΕ... ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ!!!
    ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΔΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ
     ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Σας παρακαλώ αφήστε σχόλιο........

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Για την δίκη των έξι....

http://pontiakathemata.blogspot.com/2010/11/h.html

http://kars1918.wordpress.com/2010/01/09/9-1-2010/

http://pontosandaristera.wordpress.com/2010/11/29/pontioipilatoi/




2 σχόλια :

  1. Ο/Η pontosandaristera (http://pontosandaristera.wordpress.com/) άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩ...":

    Εύστοχο το άρθρο και δεν νομίζουμε ότι χειάζεται το ερωτηματικό στον τίτλο.
    Οι Πόντιοι αποτέλεσαν και αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης και σπέκουλας από διάφορους.Δεν ξέρω αν ορισμένες φορές το αντιλαμβάνονται.
    Μέχρι και "χρηματοοικονομικά προϊόντα" βγήκαν στο όνομά τους.
    Να σημειώσω επίσης ότι με τον κο Νάσο Θ. και τους περί αυτόν έχουμε ασχοληθεί και πριν το επίμαχο άρθρο στην "Αυγή"
    http://pontosandaristera.wordpress.com/2011/03/14/nastheo/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ,αφήστε σχόλιο...