Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Το DVD του.... ΞΕΡΙΖΩΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΑΜ ΒΑΡΤΑΝ

Το DVD του.... ΞΕΡΙΖΩΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΑΜ ΒΑΡΤΑΝ - Ράδιο Αναγέννηση - Ο Εύξεινος Ήχος της Αναγέννησης Σερρών

Ο ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΑΜ-ΒΑΡΤΑΝ Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη στην πραγματική ιστορία των Ποντίων του Αράμ-Βαρτάν του Καρς, οι οποίοι από το 1878 έως το 1918 έζησαν για 40 ολόκληρα χρόνια, στο Κυβερνείο του Καρς και συγκεκριμένα στο χωριό Αράμ- Βαρτάν, το οποίο, όμως, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το 1918, όταν η περιοχή του Καρς παραδόθηκε στους Τούρκους.


Η ζωή των Ποντίων στο Αράμ-Βαρτάν, η έξοδός τους από το Καρς, οι περιπλανήσεις τους στη Ρωσία μέχρι να πάρουν το πλοίο για την Ελλάδα, η “Οδύσσεια” τους στα βάθη της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και όλες οι περιπέτειες που αυτοί πέρασαν μέχρι να φτάσουν στην Ελλάδα, αναβιώνουν στη συγκεκριμένη θεατρική παράσταση, διάρκειας δύο ωρών, στην οποία εναλλάσσονται συνολικά εννέα σκηνές, προκειμένου να αποδοθεί όσο πιο πιστά γίνεται η ιστορία των Ποντίων του Αράμ- Βαρτάν του Καρς.


Για τη θεατρική αυτή παράσταση εργάστηκαν πυρετωδώς περισσότεροι από 40 συντελεστές, ως επί το πλείστον εθελοντές-κάτοικοι της Αναγέννησης, ενώ οι ερασιτέχνες ηθοποιοί που συμμετέχουν σ’ αυτήν ανέρχονται στους 24. Αναλυτικά: το σενάριο έγραψαν (με αλφαβητική σειρά) η Βασιλική Μασμανίδου, ο Παύλος Χουρουζίδης και ο Σωκράτης Χουρουζίδης.


Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Γεώργιος Αδαμίδης, Δημήτριος Απιδόπουλος, Γεράσιμος Καρυπίδης, Κοσμάς Καρυπίδης, Χρυσάνθη Κούλικα, Μαρία Κυριακίδου, Ιορδάνα Μπουχούρη, Ελένη Παπαδοπούλου, Κύριλλος Παπουλίδης, Αγγέλα Ταουκτσή, Ζωή Ταουκτσή, Δημήτρης Τσιμενίδης, Γεώργιος Τσιφτελίδης, Σπύρος Τσιφτελίδης, Κυριάκος Φωτιάδης, Αναστάσιος Χουρουζίδης, Θεόδωρος Χουρουζίδης και τα παιδιά Βασίλης Απιδόπουλος, Ξένια Κουρτίδου, Γεωργία Κυριακίδου, Αννα Παναγιωτίδου, Σοφία Παναγιωτίδου, Βαία Τρανούδη και Δέσποινα Τσιμενίδου.


Στην παράσταση συμμετέχουν και τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναγέννησης σε χορογραφίες της Φιλιώς Ορφανίδου.


Λύρα: Αλέξης Χουρουζίδης. Νταούλι: Σπύρος Πετρίδης. Αφηγητές: Σωκράτης Χουρουζίδης, Φιλιώ Ορφανίδου. Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Καρυπίδης.


Επιμέλεια Φωτισμού: Φάνης Απιδόπουλος. Σκηνικά: Αναστασία Αλεξανδρίδου, Βέρα Μασμανίδου, Φανή Παπαμιχαηλίδου και Ευγενία Πετρίδου.


Τη σκηνογραφική ομάδα βοηθούν οι: Μάκης Αλεξανδρίδης και Ειρήνη Απιδοπούλου.


Κοστούμια: Χριστίνα Χουρουζίδου. Μακιγιάζ: Μαγδαληνή Μπάρμπα. Τέλος, τη φωτογράφηση για τις ανάγκες της παράστασης ανέλαβε η Μαρία Τουρατζίδου, ενώ το μοντάζ η Ευαγγελία Ονταμπασίδου.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,αφήστε σχόλιο...